Menu

Ligji i ri për tatimin mbi kimikateve në disa elektronike

2017-06-22

Parlamenti ka vendosur për të futur një taksë të re akcizës – tatimin mbi kimikatet në disa elektronikë.

Taksa e re është për të reduktuar incidencën, përhapjen dhe ekspozimin e retardants rrezikshme flakë në shtëpinë e njerëzve. Qëllimi nuk është për përdorimin e retardants flakë është shfuqizuar, por në vend për të ndikuar përdorimin e drejt më shumë mjedisin dhe mundësitë e shëndetit-friendly. Dispozitat e reja që ndikojnë në mesin e kompanive të tjera që prodhon komerciale, importet ose importit mallrat e tatueshme elektronike.

Dispozitat e përmbajtura në Aktin (2016: 1067) në tatimin mbi kimikatet në disa Elektronikë (LSKE). Lexoni më shumë në faqen e internetit të Agjencisë Suedeze Tatimore.